8. maj 2011

INTERVIEW MED FORSTANDEREN

1. Hvor mange børn har I her på børnehjemmet?
Vi har 25 småbørn og 25 teenagere. I alt 50 børn og unge.

2. Hvilken alder har børnene, når de ankommer til børnehjemmet?
De kommer til børnehjemmet i alle aldre. Maksimumalderen er 18 år, men den holder ikke helt stik altid. Vi har også unge på 19 og 20 år. For os er det vigtigt, at vi kan hjælpe så mange som muligt og her betyder alderen ikke alt.

3. Hvordan sikrer I jer, at jeres børn trives og er glade?
Vores børn er generelt glade og lykkelige trods deres svære skæbner hjemmefra. Vores rolle er at gøre vores børn selvstændige, give dem en uddannelse og klæde dem på til at møde den virkelige verden udenfor institutionen. Vi hjælper dem med at være selvstændige ved at give dem pligter således, at de opnår en ansvarsfølelse.
Alle vores børn nyder også at gå i skole og nyder at lære.

4. Hvad har I af personale på børnehjemmet og hvad er disses roller?
På børnehjemmet har vi to køkkendamer og to omsorgshjælpere. Omsorgshjælpernes rolle er at passe på børnene og sørge for, at de har det godt.

5. Hvad gør I, hvis et barn ikke trives?
Hvis et barn ikke trives, er det omsorgshjælperens opgave at viderefortælle det til mig, hvorefter jeg vil have en række konsultationer med barnet og finde frem til, hvorfor denne ikke har det godt. Det er som oftest en lang proces at få et barn til at kunne trives igen, men det er det hele værd og det er derfor, vi er her. Hvis vi dog vurderer, at vi ikke kan hjælpe et barn med dets problemer, er vi nødsaget til at sende vedkommende videre i systemet, så vedkommende kan få den rette hjælp. Vi har førhen været ude for at måtte sende en ung videre i systemet til et rehabiliteringshjem pga. for store problemer. Vi har desværre ikke selv altid kompetencer og ressourcer til at redde alle børn.

6. Kender børnene verdenen udenfor institutionens rammer?
Vi prioriterer højt, at der laves forskellige aktiviteter for børnene. Vi tager på ture rundt om i Chennai og nyder hinandens selskab. I sidste uge tog vi for eksempel alle børnene med til Marina Beach, hvor vi hyggede os i et par timer og derefter tog hjem igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar